Geïnspireerd door onze kat Mika ben ik in 2015 begonnen met het maken van puzzels. Dit waren in het begin vooral puzzels van kosteloos materiaal. In dezelfde tijd ben ik begonnen met Mika's facebookpagina waar hij steeds beroemder werd, zeker ook door zijn puzzelkwaliteiten te tonen.

Zo is het idee voor Handerij ontstaan. Niet iedereen kan of wil zelf puzzels maken en puzzels zijn wel zeer nuttig voor katten (zie ook Voedselverrijking). Natuurlijk zijn er ook kunststof puzzels te koop voor katten, maar het assortiment is beperkt en dit soort puzzels staan niet mooi in een interieur. Bovendien zijn ze niet geschikt voor katten met een plasticallergie - iets wat vrij regelmatig voorkomt.

Mijn doel: degelijke, houten puzzels leveren die bijdragen aan het welzijn van katten en passen binnen een interieur. Ik maak veel verschillende puzzels, zodat er voor iedere kat iets geschikts te vinden is. Vanaf januari 2016 ben ik begonnen met het verkopen van puzzels. Helaas bleek in de loop van 2017 dat het niet haalbaar is om van Handerij een commercieel rendabel bedrijf te maken. Omdat ik het veel te leuk vind om puzzels te maken en katten blij te maken, verkoop ik nog wel af en toe puzzels, maar dan als particulier. Wil je weten wat momenteel de mogelijkheden zijn, volg dan de facebookpagina of meld je aan voor de nieuwsbrief. Op facebook kan je ook interessante tips lezen en foto's en filmpjes bekijken van puzzels in gebruik. Een berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd.