Voedselverrijking

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Voedselverrijking is het interessanter en uitdagender maken van eten voor huisdieren. Meer doen dan alleen brokjes eten uit een bakje. Voedselverrijking is toe te passen voor alle huisdieren. Omdat wij ons momenteel vooral op katten richten, is de rest van deze tekst gericht op katten. Voor honden en konijnen geldt echter vrijwel hetzelfde.

Door je kat meer moeite te laten doen voor zijn eten, stimuleer je hem om zijn hersenen te gebruiken. Hierdoor blijft hij mentaal gezonder. Bovendien helpt het om schrokken, overgewicht en verveling te voorkomen.

 

Er zijn verschillende vormen van voedselverrijking. Je kunt bijvoorbeeld het eten op verschillende plaatsen verstoppen of brokjes één voor één gooien (terwijl je zelf bv. tv kijkt of een boek leest). Een andere optie is het toepassen van voerpuzzels. Dit is waar Handerij zich op richt.

Hoewel het eten uit puzzels op zich geen natuurlijk gedrag is, is het wel heel natuurlijk voor een dier om zelf op zoek te moeten naar eten. Na de inspanning volgt de beloning in de vorm van lekker eten. De meeste katten vinden dit daarom erg leuk!

Meer in deze categorie: Leren puzzelen »